‘Bu Düzen Değişmeli’ diyenlerden Ankara buluşması

Bu Düzen Değişmeli Platformu, 24 Haziran seçimleri öncesi Ankara’da büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Yüzlerce Ankaralı ‘Bu Düzen Değişmeli’ sloganıyla ODTÜ Vişnelik’te yapılan büyük buluşmada bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ali Rıza Aydın, “Eşitsizliklerin, adaletsizliklerin, ırkçılığın, dinselliğin, gericiliğin, iş ve kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının, tecavüzlerin, talanın, savaş tehdidinin, hukuksuzluğun, piyasacılığın ve sömürünün dünyasında yaşıyoruz” diyen Aydın, “Düzen partileri ‘kapitalist/emperyalist düzen devam etsin, biz düzeni bozmadan onarım yapacağız’ diyorlar. Siyasetleri bu kadar: O-N-A-R-I-M” ifadelerini kullandı.

Aydın, “Örgütlü sınıf mücadelesi yapılmadan bu düzen değişmez diyen, düzenin tüm oyunlarını halka anlatan, ödün vermeyen, işçi sınıfının devrimci mücadelesinden sapmayan TKP seçim dışında bırakıldı. TKP susacak, mücadelesi kırılacak sanıldı. Susmadık. 13 ilde 17 bölgede bağımsız adaylarla seçimlere katılıyoruz. Yağma yok, boyun eğmeyenlerin TKP’si var. Yarin yanağından gayrı her şeyi paylaşmak için bu düzen değişmeli. Özü sömürü olan bu düzen değişmeli. Bu düzen değişecek. Sosyalizm gelecek” dedi.

Haberin devamı için: soL Haber