Bu Düzen Değişmeli diyenler Gebze’de buluştu

Bu Düzen Değişmeli Platformu Gebze buluşması, bağımsız milletvekili adayı Mustafa Tozkoparan ve Bu Düzen Değişmeli Platformu Kocaeli Seçim Komitesi adına Alpaslan Savaş’ın katılımıyla Antik Kafe’de gerçekleşti.

Kocaeli bağımsız milletvekili adayı Mustafa Tozkoparan, “15 sene çalıştığım ve sendika temsilciliği yaptığım fabrikada patronu bir kere gördüm. Biz hep insan kaynaklarıyla, şeflerle, müdürlerle uğraştık, hep onlarla görüştük, sorunun bu insanların yerine başkası gelince çözüleceğini zannettik. Ahmet gitti Mehmet geldi, gelen gideni arattı. Ama esas sorun işin arkasında duranda, patronlardaydı. Biz ne zaman bir şeylerin değişmesi için, patrona karşı kendimiz için örgütlendik işte o zaman kazanım elde edebildik” dedi.

Düzen değişikliği talebinin haklı ve meşru bir talep olduğunu söyleyen Mustafa Tozkoparan, bu talep etrafında örgütlenerek hakların geri alınabileceğini ve bu düzenin değiştirilebileceğini, işçi sınıfının asıl düşmanı burjuvaziye karşı örgütlendiğinde ve bu asıl düşmanla mücadele ettiğinde kazanımlarının artacağını vurguladı.

Tozkoparan “Denizler, Mahirler için, Aladağ’da yanan kızlarımız için, Flormar’da sendikalı olma hakkını kullanmaları nedeniyle işten atılan işçiler için, Ali İsmail Korkmaz için bu düzen değişmeli” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: soL Haber