Trakya da ‘Bu Düzen Değişmeli’ diyor

Bu Düzen Değişmeli Platformu Tekirdağ bağımsız milletvekili adayı Turan Arslan seçim çalışmalarına başladı.

Turan Arslan Tekirdağ denilince akla gelen ayçiçeği tarlalarının, bereketli Ergene Havzası’nın, Kuzey Trakya’nın ormanlık alanlarının plansız ve sağlıksız sanayileşme sonucu büyük zarar gördüğünü söyledi. Her evde en az bir kanser vakasının görüldüğünü ve bölgenin kanser yuvası haline geldiğini belirten Arslan Tekel’in rakı fabrikasının sermaye tarafından talan edildiğini belirtti.

Arslan Trakya’nın doğa harikası kuzey ormanlarının artık güzelliğinden çok enerji tekellerinin yağması ile anılır olduğunu belirterek “dev enerji yatırımları” adı altında bölgenin sermaye talanına açıldığını, çok sayıda ağacın kesildiğini söyledi. Rusya ile ortak yürütülen Türk Akımı Projesi ile Rus tekellerinin de bu yağmadan pay aldığını söyleyen Arslan, İğneada’da yapılması düşünülen nükleer santralin bölgedeki kanser vakalarını daha da artıracağına işaret etti.   

Arslan Tekirdağ’ın simgesi durumundaki rakı fabrikası sermayeye peşkeş çekildiği, üç kez el değiştiren Tekel tesislerinden değişik sermaye gruplarının büyük kazançlar sağladığını, üstelik sürekli artan vergilerler rakının emekçilerin masasında görülemez hale geldiğini söyledi. Arslan Tekirdağ’daki rakı fabrikasının sermayenin hesapları doğrultusunda kapatıldığını belirtti.

“Bu düzen değişmeli” demeden işaret ettiği sorunların hiçbir geçici çözümü olmayacağını söyleyen Arslan, “Tekirdağ ve Trakya’nın sermaye tarafından talan edilmesine daha fazla göz yumamayız. Trakya’nın bereketli topraklarını savunmak için bu seçimlerde sosyalizm bayrağını yükselteceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak: soL